Sessies

Mobile Marketing

Ashu Mathura

mobile marketing MADS

Sessie:

 • Welke mogelijkheden voegt mobile technology toe voor online/mobile marketeers

Thema:
Mobile Marketing

Mobile Marketing

Bart Manders

mobile marketing BLUE MANGO

Bart Manders is sinds 2004 werkzaam in digitale media en is Online Strategist bij Blue Mango Interactive. In zijn rol adviseert hij klanten als Vodafone, Ditzo, Eneco en Staatsloterij over de inzet van digitale media en marketing. BMI beheert en optimaliseert voor al haar klanten de volledige digitale mediamix. Binnen Blue Mango Interactive is Bart verantwoordelijk voor innovatie op het vlak van mobile en won vorig jaar met Vodafone de Mobile Media en Marketing Award in de categorie Best Mobile Advertising Campaign.

Sessie:

 • De mobiele consument: Verschuiving in het online media & advertising landschap?

De opkomst van mobiele devices vraagt om een nieuwe aanpak binnen digitale marketing. Blue Mango gelooft dat mobiel een geïntegreerd onderdeel van alle online marketing disciplines is  en niet als  een specifiek kanaal moet worden gezien. In de sessie zal adhv verschillende cases worden ingegaan op de verschillende kansen en uitdagingen die mobiel met zich meebrengt in het verschuivende media landschap.

Thema:
Mobile Marketing

Development

Bas Flaton

development NSPYRE

When implementing all but the simplest of apps, developers will quickly find themselves having to perform work "in the background". Whether you are using standard Android components for this (like AsyncTasks/Loaders/IntentServices) or you are relying on Java's own constructs, as soon as your application becomes multi-threaded there are additional challenges you need to deal with. This presentation will cover a number of them..

Target audience: 
Basic knowledge of Android application development is expected (some knowledge on Activities, Services, BroadcastReceivers, etc). Presentation will contain code snippets.

Sessie:

 • Threading in Android: key concerns and common pitfalls

Thema:
Development

Development

Dennis Geurts

development MADISON DEVELOPMENT / DUTCH ANDROID USER GROUP

Dennis is software architect at Luminis Arnnhem. He's interested in just too much exciting stuff (like CouchDB / CouchBase) and well versed in Java, OSGi, (embedded) C, C++, Objective-C and Node.js. Dennis is also a co-founder of 'The Dutch Android User Group', a foundation that promotes sharing of knowledge about Android within the Netherlands. The foundation organizes meetups on a regular (monthly) basis.

Sessie

 • Google Cloud Messasing voor Android

Waar iOS gebruikers bekend zijn met push notification services, beschikt het Android platform over een eigen framework. Dennis laat graag zien hoe deze dit framework gebruikt kan worden om berichten te sturen, ontvangen en verwerken.  

Thema:

Development

Presentatie

Life

Felix Faassen

life QUESTIONMARK

De afgelopen 14 jaar heeft Felix voor verschillende technologiebedrijven gewerkt, waaronder TomTom. Daar was hij mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een online serviceplatform voor connected devices en real-time services zoals HD Traffic.  

Eind 2009 besloot hij voor zichzelf te beginnen, om een bijdrage te kunnen leveren aan een gezonde en duurzame toekomst. Begin 2012 resulteerde dit in de oprichting van stichting QuestionMark die hij samen met Greenpeace oprichtte.  

QuestionMark heeft de duurzaamheid onderzocht van duizenden consumentenproducten. Door producten te scannen laat de QuestionMark app zien hoe de producten scoren op het gebied van gezondheid, milieu en dierenwelzijn.

Hiernaast is Felix bezig met een nieuwe startup Simacan, waarin een nieuw innovatief geografisch visualisatieplatform wordt ontwikkeld, gebaseerd op open data.

Sessie:

 • Wat is het verhaal achter de producten die jij koopt? 

Thema:
Real-life

Presentatie

Life

Femke van Drooge en Hilde de Wit

life VINNI

Femke van Drooge en Hilde de Wit zijn samen afgestudeerd voor hun Master ‘Design for Digital Cultures’ aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht met hun ontwerp voor “Vinni”. Vinni is een mobiele app die mensen met een verstandelijke beperking helpt om dagelijks hun mening te uiten aan familie en begeleiders. Vinni heeft in 2011 de iZovator Award ontvangen voor het beste innovatieve idee in de zorg in de regio Gooi- en Vechtstreek. Hilde werkt nu als Interaction Designer bij AssistiveWare en Femke heeft haar eigen bedrijf genaamd Cooking Fox, gevestigd in Den Bosch.

Sessie:

 • Invloed van mobiele technologie op het leven van mensen met een verstandelijke beperking

Thema:
Life

Development

Fokke Zandbergen

development FOKKE ZANDBERGEN

Fokke Zandbergen is online sinds 1996 en begon in 2000 de 30e blog van Nederland. In 2001 ontwikkelde en verkocht hij Write2Me. Deze website bediende meer dan 100.000 online gastenboeken en was één van de eerste websites met een mobiele (WAP) versie.

Nadat hij 5 jaar veel gereisd had, woonde hij eerst nog 6 maanden in Hong Kong voordat hij zijn plek vond in Nederland. Hij werkte enkele jaren als adviseur en ontwikkelaar bij een klein internet bureau, maar begon dit jaar opnieuw voor zichzelf.

Als "app imagineer" houdt Fokke van zowel het uitdenken als ontwikkelen van native mobiele apps. Hij gebruikt hiervoor Appcelerator's Titanium platform, waarvoor hij ook TCAD gecertificeerd is. Als meetup co-organizer en community "Titan" vervult hij een ambassadeursfunctie voor Titanium in Nederland.

Sessie:

 • Developing native crossplatform apps met Titanium

Thema:
Development

Presentatie

Design

Gijs de Beer

design GIJS DE BEER

Gijs de Beer is een freelance ontwerper voor web en mobiel. Hij maakt dingen eenvoudig. Producten die de gebruiker voorop zetten, waarde toevoegen en betekenis hebben. Hij werkte o.a. voor ING, Rabobank, Philips, Bol.com, Zoover, ANWB, Spil Games en Gynzy.

Sessie

 • Een app voor een Ugandese bananenboer. Of een Nepalese schaapherder

De wereldbank deed er onlangs onderzoek naar: mobiele technologie zal ontwikkelingslanden op zijn kop gaan zetten. Gijs ontwierp een app voor een Ugandese bananenboer. Of een Nepalese schaapherder.

Thema:
Design

Presentatie

Development

Hugo Visser

development QBUS(NL) / DUTCH ANDROID USER GROUP

Hugo is 35 years old, and works at Qbus on mobile and web projects. Over the last 13 years he has had several flings with mobile technology, ranging from JavaME to Windows Mobile, but since 2.5 years he is active as Android developer. In 2009 Hugo published his first Android app called ‘Rainy Days‘, a weather radar app which is nearing the 500.000 downloads now.

Sessie

 • Android Code Puzzlers & Tips / Tricks

Soms loop je vast. Je doet iets fout of er is iets met het Android framework (waarschijnlijk dat eerste). Het is soms een hele uitdaging om de juiste oplossing te vinden. In deze sessie zullen we je Android zintuigen aanscherpen. We presenteren je een aantal eenvoudige tot complexe problemen waar je mogelijk tegen aan loopt en bieden je een handvat om tot een oplossing te komen.

Thema:
Development

Life

Ieteke Schouten

life PEERBY

Peerby gelooft in "wij" en niet alleen maar "ik". Door mensen in contact te brengen en te laten delen proberen we een alternatief te bieden voor de wegwerpcultuur. Voor Peerby is mobiele technologie een belangrijke schakel tussen ik en wij.

Sessie:

 • Van "ik" naar "wij" dankzij mobiele technologie. Hoe gebruikt Peerby mobile? 

Thema
Real-life

Life

Jan Willem Alphenaar

life SOCIAL MEDIA ACADEMY (NL)

Ik ben Jan Willem Alphenaar (1969), van beroep kennisdeler. Al schrijvend en sprekend deel ik mijn kennis, ervaring en visies met mijn publiek. Met ruim 20 jaar internet ervaring, een IT en marketingcommunicatie achtergrond en als meervoudig ondernemer kan ik deze kennis ook onderbouwen.

Sessie:

 • Hoe social zijn we nu eigenlijk?

Thema:
Life

Mobile Marketing

Jeroen Rosier

mobile marketing ANWB

Jeroen Rosier (44) is een uitgever die vanuit een klassieke, aanbodgestuurde uitgeverij meebeweegt in het proces van de klant. Van alle markten thuis: zijn carrière begon hij als docent autotechniek, daarna ontwierp hij een kennissysteem met de technische geheimen van de Wegenwacht en zorgde hij voor de inrichting van de bekende gele auto’s. Als uitgever maakte hij eerst kennis met traditionele boeken en tijdschriften, waarna hij zich richtte op het rendabel maken van websites en het ontwikkelen van de eerste betaalde ANWB app ‘Waterkaarten’. In zijn visie is technologie heel belangrijk, maar moet het klantproces centraal blijven staan, wil je succesvol zijn.

Een mobiele toepassing ontwikkelen kost veel geld. Hoe verdien je dat geld weer terug? Even los van games, of je nu een app ontwikkelt als marketingtool, als verkoopkanaal of als verdienmodel op zich: je bent pas succesvol als je de gebruiker ondersteunt in zijn proces. In deze sessie toont Jeroen twee succesvolle voorbeelden: een app voor mensen met een boot en een app voor mensen onderweg. Waar is het succes op gebaseerd en waar moet je allemaal op letten?

Sessie:

 • Geld verdienen met apps: ANWB Waterkaarten en ANWB Onderweg

Thema:
Mobile marketing

Development

Johan Pelgrim

development VX COMPANY / DUTCH ANDROID USER GROUP

I try to give back to the community by organizing interesting meetups at The Dutch Android User Group, hosting the http://androidlabs.org website and give Android Workshops and writing articles and recipe's for O'Reilly's Android Cookbook (http://androidcookbook.com). I was heavily involved in the organization of droidconNL 2011, the first and largest nation wide Android conference in the Netherlands. As a spin-off of droidconNL we started The Dutch Android User Group.

Sessie

 • Android Code Puzzlers & Tips / Tricks
Soms loop je vast. Je doet iets fout of er is iets met het Android framework (waarschijnlijk dat eerste). Het is soms een hele uitdaging om de juiste oplossing te vinden. In deze sessie zullen we je Android zintuigen aanscherpen. We presenteren je een aantal eenvoudige tot complexe problemen waar je mogelijk tegen aan loopt en bieden je een handvat om tot een oplossing te komen.

Thema:
Development

Presentatie

Development

Luc Bloom

development BLUE GIRAFFE

Luc Bloom is software ontwikkelaar met ruim 10 jaar ervaring in Game development. Luc was als lead developer o.a. betrokken bij de ontwikkeling van de Delicious series voor GameHouse / Zylom. 

Sessie:

 • Van cross-platform naar platform independent game development

Van cross-platform naar platform-independent. 7 Tips & trucs die we hebben geleerd in de afgelopen 10 jaar tijdens het ontwikkelen van succesvolle casual game titels voor mobiel en desktop. Waarschuwing: je zult het niet altijd met de inhoud eens zijn maar laat onze ervaring je inspireren.

Thema:
Development

Presentatie

Mobile Marketing

Mark Berendsen

mobile marketing GOOGLE

Mark joined Google in 2008 to strengthen agency relations. Mark and the team work with specialized search agencies,media agencies and creative agencies to drive the search business and YouTube and display. Mark has always worked in the media industry: radio and television, both broadcasting and creation/production. Prior to Google as Commercial Director of Sky Radio Group, and before for Endemol and RTL. Mark studied Communications at the University of Amsterdam and Business at the HES.

Sessie:

 • Capture the full value of mobile in a multi-screen world

Hoe ben je in staat de waarde te realiseren in een wereld waarin gebruikers steeds connected zijn met schermen in verschillende soorten en maten en waarbij de context van de gebruiker bepalend is.

Thema:
Mobile Marketing

Mobile Marketing

Noam Erlich

mobile marketing ACHTUNG

ACHTUNG! Amsterdam is a creative agency for the digital era. Founded in the age of the web, we create and craft ideas for brands like Volkswagen, O'Neill, 3FM and Vodafone. Noam is an executive Producer at ACHTUNG! with a knack for technological innovations. Loves making stuff happen with people and computers.

Sessie:

 • Customer engagement, mobile devices als integraal onderdeel in je interactieve media campagnes

Thema:
Mobile Marketing

Development

Paul Lammertsma

development PIXPLICITY

Paul is CTO and co-founder of Pixplicity, Holland’s leading Android-specific consulting and app-building company. He applies his knowledge of Java, Android and Linux in Pixplicity to develop high-quality apps and provide technical solutions for customers such as C1000, Nestlé, De Telegraaf, AGIS and De Consumentenbond. 

Android offers a powerful model for building user interfaces, based on fundamental layout components View and ViewGroup. The platform includes a prebuilt set that you can use to construct your UI, but making your own may be easier than you think—and it will make your code around complex UIs cleaner and much easier to understand.

Sessie:

 • Android Custom Components: Easier than you think!

Thema:
Development

Presentatie

Design

Piotr Walczyszyn

design ADOBE

Evangelizing Web Standards (HTML5, CSS3, JavaScript) and Adobe Platform technologies like PhoneGap/Cordova, Adobe Flash and Adobe AIR.

Sessie:

 • Using responsive design to target multiple audiences and channels. 
 • Design and interaction tools from Adobe

Thema:
Design & Development

Presentatie

Development

Rajen Kishna

development MICROSOFT NL

Rajen Kishna is a development enthusiast that currently works at Microsoft DPE as a Technical Evangelist for the Microsoft application platform. Innovation in technology is one of his main drivers and he tries to help customers to get the most out of the Microsoft development technologies in their solutions.

In deze sessie gaan we dieper in op de mobiele technologie van Microsoft zoals Windows Phone en Windows 8. Wat is de visie voor het platform en welke opportunities zijn daar. Ook gaan we in op hoe de apps werken, welke talen en technologieën kun je gebruiken. Ook gaan we dieper in op de Windows (phone) Store, waar je als developer gebruik van kunt maken, denk aan  app purchases, trial mode etc. Ook vertellen we meer over de enterprise scenarios. Hoe rol je een app uit bij een bedrijf, hoe bied je je app intern aan en niet via de publieke store.

 Sessie:

 • Mobiel en het Microsoft Platform.

Thema:
Development

Presentatie

Development

Rolf Hut

development TU DELFT

My work at Delft University focusses on finding solutions to problems in the field of measuring and understanding our (local) climate. To do this, I use a "MacGyver" attitude which means that I try to build sensors using minimal resources and maximal ingenuity. I like to approach all aspects of my work with a "can do & let's try" attitude and try to transfer this approach to my students.

Sessie:

 • Aan de slag met Arduino

Thema:
Development

Presentatie

Mobile Marketing

Samuli Ollikainen

mobile marketing ACHTUNG

ACHTUNG! Amsterdam is a creative agency for the digital era. Founded in the age of the web, we create and craft ideas for brands like Volkswagen, O'Neill, 3FM and Vodafone. Samuli Ollikainen is an internationally awarded Interactive Creative Director with 12 years experience on advertising. Biggest goal is to make relevant and amazing campaigns that will make target audiences lives a bit more interesting.

Sessie:

 • Customer engagement, mobile devices als integraal onderdeel in je interactieve media campagnes

Thema:
Mobile Marketing

Development

Thijs Damen

development EGENIQ

Thijs is a web and mobile developer at Egeniq, with 6 years of experience in PHP, JavaScript and HTML. In recent years he has extended his skills to native iOS and Android development. Thijs has worked on various large scale mobile initiatives, such as  the second screen platforms for 3 Dutch national TV stations, the mobile apps and websites of the FD Mediagroep (the Dutch equivalent of the Financial Times) and the Pathe Thuis Video On Demand platform and apps. Thijs likes to stretch HTML5 to its limits, constantly looking for new and efficient ways to do cross platform development using a combination of web and native techniques.

 Sessie:

 • Working together remotely.

Working remote is something that a lot of developers need to do. May it be permanent, a few days a week or simply visiting clients we need to be able to keep communicating with our team, even if they are offline. How do we share code, divide tasks or have discussions when not everyone is online or available at all times. In this presentation we will see what tools are out there and how they can be used by your team to work together. Even for people that work together in the same room a lot of these tools provide structure and a good starting point on how to develop applications with a team.

Thema:
Development

Presentatie

Mobile Marketing

Willem Albert Bol

mobile marketing VODAFONE

Willem-Albert Bol begon in 1998 aan de media zijde bij VNU/ Sanoma. Daar was hij o.a. advertentie marketing manager bij de mannenbladen. Later ging hij naar bureauzijde bij TBWA\, waar hij Connections Director was. Sinds 2008 werkt hij aan adverteerders zijde, waar hij manager Media en Marcom Planning is bij Vodafone. In die rol is hij verantwoordelijk voor alle offline / online media en sponsoring. Naast zijn werk is hij actief als bestuurslid van het MWG en het Genootschap voor Reclame. Hij is jurylid bij EFFIE/ Euro EFFIE, AMMA en SPIN prijzen.

Sessie:

 • Mobile als onderdeel van je media mix

De rol van mobiel in de (digitale) media mix is nog beperkt. Al jaren wordt gesproken over de potentie van mobiel, maar de echte groei blijft achter. Waar liggen de barrières?

Wij als Vodafone hebben wel degelijk mobiele ambities. Mobiel is immers onze natuurlijke omgeving. Om de groei van mobiel te bereiken moet je het een eigen rol gaan geven. Het er “een beetje bij doen”, levert te weinig resultaten op. Binnen onze digitale investeringen laten mobiele case zien voldoende krachtig en relevant te zijn. Wij zien mobiel vooral als een perfecte brug tussen offline en online.

In de “customer journey” kan de rol van mobiel heel faciliterend zijn. Mobiel helpt de klant on-the-go met het maken van beslissingen en zich vermaken. Met de beperkingen van mobiel (oa schermgrootte) is boodschappen plat zenden minder effectief. Dus branding in traditionele zin is lastiger. Maar als je activeren en interactie met de doelgroep ook als branding inschat (zoals wij het zien), is mobiel een uiterst krachtig middel. Zwart-wit gezegd: voor een platte merkboodschap met massa bereik zijn er betere alternatieven. Echter voor interactie, dialoog en service doet mobiel mee met de besten.

Thema:
Mobile Marketing